O nama

terasaUkoliko tražite najkomforniji smeštaj u hostelima u Nišu i ujedno želite da osetite duh starog Niša rezervišite smeštaj u hostelu Aurora.

Aurora Hostel se nalazi u zgradi nekadašnjeg Turskog konzulata koji je sazidan sredinom 19. veka od strane turskog age čije ime nije zabeleženo u tadašnjoj Ćibir-kaptjanovoj mahali (ćibir-ugledan, moćan).

 

Po oslobođenju Niša od Turaka 1878. godine vlasnik je zgradu ustupio Turskoj koja je u njoj otvorila konzulat. Zgrada je imala pet soba, centralni hol i prostrani doksat. Tavanice su bile izrezbarene orijentalnim ornamentima a posebno su bile bogate na doksatu.

Po prestanku rada konzulata 1890. godine objekat je korišćen za administrativne i stambene potrebe. Nakon Drugog svetskog rata zgrada je potpuno napuštena. Objekat je 1988. godine neadekvatno zaštićen pa se zgrada oko 1995. godine srušila.

U toku 2011. godine rekonstruisana je prema svom prvobitnom izgledu. Unutrašnjost je prilagođena uslugama smeštaja, a od 2012. godine u njoj se nalazi Aurora Hostel.

Da proverite raspoloživost mesta i pošaljete upit kliknite na link Rezervacije.

Kliknite na link Aurora i saznajte više o hostelu.

Comments are closed.